пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Брайан Трейсі "Зроби це зараз", або просто "з’їж цю жабу"#самовдосконалення

Брайан Трейсі "Зроби це зараз", або просто "з’їж цю жабу"
#самовдосконалення

Багато хто з нас мріє стати ефективним, успішним, незалежним. Експертом у власній справі, людиною, котра надихає та стає прикладом для інших.

Однак, щодня, щогодини ми стикаємось із відомою проблемою, що має зловісну назву – прокрастинація. І аби цілком і повністю не бути поглинутим її страшними тенетами, Брайан Трейсі у своїй книзі «Зроби це зараз» надає безліч практичних порад та практик, що допоможуть правильно спланувати свій час та організувати роботу, визначити пріоритети, та взяти за правило доводити все розпочате до кінця. Вашій увазі пропонується 7 кроків, що приведуть вас до успіху.

Крок 1. Точно визначте, чого прагнете. 

Одним із кращих способів змарнувати час є дуже добре робити те, чого взагалі робити не треба. Тому необхідно чітко визначити головні цілі, і не відволікатись на менш важливі. Стівен Кові говорить дуже розумну річ: «Починаючи дертись угору драбиною успіху, переконайтесь, що вона впирається на стіну потрібної Вам будівлі». Тому будьте свідомі свого вибору, і щастя вам невдовзі усміхнеться.

Крок 2. Напишіть.

Думайте на папері. Коли ви записуєте свою мету, ви таким чином надаєте їй фізичного змісту. Ви фактично бачите свою мету, усвідомлюєте її, а значить невдовзі втілите її у життя.

Крок 3. Встановіть крайній термін досягнення мети.

Цілі та рішення, котрі не мають визначеного терміну, не здаються нагальними та й взагалі необхідними. Без чітко окресленого плану та прийняття власних зобов’язань щодо виконання тієї чи іншої цілі ви не зрушите з місця, а в гіршому випадку – просто зануритесь у глибочінь прокрастинації.

Крок 4. Складіть перелік усього того, що необхідно зробити для досягнення мети.

Доповнюйте, видозмінюйте цей список, змінюйте пріоритети. Головне – тримайте цей список завжди з собою, адже це основний рушій змін.

Крок 5. Перетворіть перелік на план.

Виокремивши всі основні завдання та кроки, подумайте, що варто зробити насамперед, а що можна зробити трохи згодом. Повірте, ви будете надзвичайно вражені тим, наскільки швидко підуть ваші справи вгору. Здавалося би, що незвичного, однак ця практика є дуже дієвою.

Крок 6. Беріться до виконання свого плану НЕГАЙНО. 

Виконуйте свій план, нехай ви рухатиметесь напрочуд маленькими і повільними кроками, повірте, озирнувшись через місяць, ви щиро дивуватиметесь, яким же чином ви змогли досягти вершин так швидко.

Крок 7. Візьміть за правило виконувати щодня щось для досягнення своєї мети. 

Включіть це у свій щоденний розклад. Можливо це буде прочитання певної кількості сторінок професійної літератури, чи вдосконалення своїх художніх навичок. Головне – працюйте над собою, і результат неодмінно вас приємно здивує.

Брайан Трейсі стверджує: «Використання мозку неминуче веде до його розвитку». Тому хутчіш, вимальовуємо свої цілі, й вперед, до перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар