субота, 3 червня 2023 р.

Стосується кожного 💛💙

Не дозволяймо  перетворювати себе на… горобців. 
Колись у Китаї їх було так багато, що місцеві вирішили винищувати птахів цілими зграями. І знаєте як? Горобців просто… лякали. Шух – і вони спересердя злітали і кружляли в повітрі. Тільки-но заспокоювалися і намагалися приземлитися, їм знову – шух! Лякали і не давали сісти. І так, поки горобці знесилено падали на землю. Гинули, не здатні довго літати. Так нехитро і жорстоко розправилися з птахами.

Нічого не нагадує? 

Ворог намагається нас постійно налякати, тримати в напрузі, щоб ми знесилено «замертво впали», як ті горобці. Щоб наші нерви виснажувалися, наша витримка слабла, наше серце тремтіло.

Не дозволяймо цього. Шукаймо бодай якийсь маленький клаптик, де можна твердо стояти на ногах, контролювати тривогу, «приземлитися», перепочити, перестати думати про погане, про небезпеки. Для когось це обійми. Тепла розмова. Молитва. Йога. Книга. Добра справа. Прогулянка у повній тиші. Підв'язування помідорчиків. Горнятко кави з печивом. Те, що дозволяє перепочити від постійної напруги.

Людину вбиває страх. Горобці не могли йому протистояти. А людина – істота розумна. Ми маємо зберегти своє здоров'я не лише фізичне, а й ментальне. Перепочити. Зібратися з силами, думками, увімкнути раціо і чинити опір. Перемагає той, хто має сили і немає страху.

Немає коментарів:

Дописати коментар