понеділок, 2 травня 2022 р.

Як відновити свої ресурси

🌿 Як відновити свої ресурси, якщо маєш виснаження або пригнічений стан?
Якщо ви скаржитеся на пригнічений стан, розгубленість  після травматичної події, або просто виснажені, пропонуємо вам відновити свої ресурси за допомогою наступних кроків:
✅ Сплануйте хоча б одну активність (діяльність, захід) і зафіксуйте її календарі з нагадуванням.
↪️ Наприклад,  пройтися пішки по парку або погодувати білочок, або сходити в душ і відчути задоволення від цього.
✅ Якщо важко написати, то розрукуйте з інтернету список всіх активностей, і просто поставте галочки біля тих активностей, які колись приносили задоволення чи які на вашу думку не можуть принести задоволення.
↪️ Оберіть заходи, які забезпечать релаксацію, розслаблення, більше почуття безпеки, або почуття розуміння своїх спроможностей (чи я можу з чимось справитися, що це за ситуації). Також корисно обирати заходи для спілкування з іншими.
✅ Далі визначте 3 активності, які можна зробити досить легко, та заплануйте їх в календарі.
↪️ Якщо ви рідко виходите з дому — і запланували пробігти 5 км, то це може бути забагато. Краще планувати більше легкі для виконання справи: наприклад, вийти і пройтися парком, щоб відчути, що вже весна, почути спів пташок.
Людям в стані депресії зазвичай не вистачає мотивації для дій.  А  відсутність мотивації щось робити веде до почуття провини через те, що ви нічого не виконуєте. Виходить замкнутий цикл, який  ще більше поглиблює депресивний стан і виснаження.
💚 Розірвати цей цикл можна діями. Запам’ятайте: спочатку дії — потім мотивція.

Немає коментарів:

Дописати коментар