середа, 13 вересня 2017 р.

Психологія ....







Психологія – наука і дуже стара, і дуже молода. З одного боку, вік її близько 2000 років. Перший систематичний виклад психологічних явищ було здійснено давньогрецьким вченим Аристотелем в його трактаті «Про душу». Аристотеля вважають засновником психології. З іншого боку, власно наукове експериментальне дослідження психічних явищ і їх закономірностей почалось з середини ХІХ ст., а істинно наукова психологія почала формуватися і того пізніше – на межі ХІХ – ХХ ст.ст.
Поняття «психологія» пішло від двох грецьких слів – «псюхе» (душа) і «логос» (вчення, слово) і означає «наука про душу».
Робота психолога – це наче робота садівника, який доглядає за різними  рослинами. Саме він має побачити і зрозуміти, чому одна рослинка любить сонечка, інша – тінь; одній   подобається берег річки, іншій – вершина гори; одна росте в піску, а інша – лише в родючому ґрунті. А, зрозумівши дитину, донести до інших знання про те, якого догляду потребує кожна з цих дітей – «рослинок», інакше результат нашого виховного впливу буде незадовільний.



Немає коментарів:

Дописати коментар