понеділок, 31 жовтня 2022 р.

ЯК ДОВІРЯТИ МАЙБУТНЬОМУ

❓ЯК ДОВІРЯТИ МАЙБУТНЬОМУ

✅Зараз треба дати собі право не довіряти майбутньому та згадати про недовіру світові. 
✅Перед тим, як іти вперед, зрозуміти місце, де ти є зараз. 
✅Надати сенс тому, що відбувається. Проговорити це з найближчими людьми. Іноді треба проговорити все, що ще не розумієш, щоби воно стало звичайним і припинило тебе їсти зсередини. Тобто будувати майбутнє тут і тепер.

❓ЯК ПОВЕРНУТИ ДОВІРУ ДО СЕБЕ 

👉🏻Часом ми самі заганяємо себе в некомфортні обставини, зраджуємо себе. 
👉🏻Тут треба обирати стовпи довіри та працювати з кожним із них. Потрібно сказати «ні» собі, а потім — іншим. Багато хто з нас звик тримати себе в лещатах, насильницьких межах. Треба бути до себе добрішими. Ми не просто так переходимо свої межі, іноді в нас просто немає вибору. 
👉🏻Якщо зараз є бажання інакше ставитися до себе, треба починати виставляти кордони, охороняти їх і давати відсіч тим, хто хоче повернути твої старі кордони.

‼️Пам’ятайте, довіра — це сукупність маленьких речей і в особистих стосунках, і в домі, і за його межами. І коли ми втрачаємо довіру, йдеться про втрати суми речей. Тому потрібно зробити багато маленьких кроків, щоби цю довіру повернути.

Подкаст «Простими словами», журналіст і письменник Марк Лівін та психологиня напряму емоційно-фокусованої терапії пар Софія Терлез. 
Джерело: The Village.

Немає коментарів:

Дописати коментар