вівторок, 6 вересня 2022 р.

Поради батькам першокласників

🎒Поради батькам першокласників

Початок навчання у школі – це доволі складний та відповідальний етап у житті не тільки дитини, але і її батьків (особливо під час війни)👨‍👩‍👧. Багато батьків роздумують над питанням, як допомогти своєму школярику пристосуватися до шкільного життя, колективу, вчителів. Одним із найголовніших завдань сім’ї є забезпечення загальної підготовленості дитини до школи, а також виховання в майбутніх школярів почуття відповідальності, самостійності та організованості.

📌Рекомендації батькам першокласників, які допоможуть налаштувати дитину на шкільний процес:
✅Підтримуйте та заохочуйте прагнення дитини до навчання.
✅Обговоріть з дитиною правила та норми, що пов’язані зі школою. Поясніть їх необхідність та доцільність.
✅Підбадьорюйте, підкреслюйте впевненість в успіхах дитини та можливостях у навчанні.
✅Складіть разом з першокласником розпорядок дня, стежте за його дотриманням.
✅Навчіть дитину розраховувати свій час.
✅Побажайте дитині успіхів та скажіть декілька лагідних слів, коли ви відправляєте дитину на дистанційний або офлайн-урок.
✅Дозвольте дитині трохи відпочити та розслабитися після школи. Якщо дитина збуджена і хоче з вами чимось поділитись, вислухайте уважно та вдумливо, реагуйте на усі тривоги, занепокоєння дитини.
✅Якщо після уроків дитина засмучена, то почекайте поки вона трохи заспокоїться і запропонуйте в лагідній формі розповісти вам, що трапилося.
✅Допоможіть дитині надолужити все те, що в неї ще не так добре виходить.
✅Для першокласника важливою є атмосфера в сім’ї, узгодженість дій батьків, відсутність розбіжностей у вихованні, спокій та добрий настрій.
✅Будьте уважні до стану здоров’я дитини. Намагайтеся заспокоїти школярика, порадьтесь з сімейним лікарем та дитячим психологом, як краще допомогти дитині зменшити її тривожні очікування.
✅Не залишайте поза увагою можливі порушення сну, плаксивість, зниження апетиту, негативне ставлення до школи чи до учителя тощо. Ці та інші ознаки можуть зникнути з часом самі по собі.
✅Працюйте над розвитком пам’яті малюка, його уваги, мислення, використовуючи ігри, головоломки, лабіринти тощо. Заохочуйте дитину до всіх видів діяльності, використовуючи ігри, що вимагають концентрації уваги та запам’ятовування.

🤲🏻Допоможіть своєму першокласнику налаштуватися на шкільний процес та зробити життя дитини різноманітним.

Немає коментарів:

Дописати коментар