пʼятниця, 5 листопада 2021 р.

Сумувати ніколи, або Як урізноманітнити дозвілля дитини під час карантину

Сумувати ніколи, або Як урізноманітнити дозвілля дитини під час карантину

Поради батькам

Грайте в настільні ігри. Карантин - чудова нагода дістати з антресолей настільні ігри, на які раніше не вистачало часу. Якщо у вас вдома немає настільних ігор, ви можете придбати їх у магазині, виготовити за шаблонами з інтернету або навіть вигадати власні. Оберіть ігри, які вам до вподоби, й весело проводьте вечори із сім’єю.

Прибирайте. Коли вся родина вдома, у будинку чи квартирі швидко з’являється безлад. Організуйте генеральне прибирання й залучіть до нього дитину. Давайте їй посильні завдання та не ставтеся до їх виконання прискіпливо.

Танцюйте. Якщо дитина полюбляє танцювати - влаштуйте вечірку. Для цього знайдіть в інтернеті підбірку веселої і ритмічної музики або ж сформуйте власний плейлист. Щоб створити святкову атмосферу, прикрасьте кімнату паперовими чи електричними гірляндами, повітряними кульками, мішурою тощо, одягніть яскраві костюми та/або аксесуари.

Куховарте разом. Виберіть в інтернеті нескладний рецепт, підготуйте всі інгредієнти й починайте готувати. Дитина залюбки виконуватиме ваші доручення - перемішуватиме, ліпитиме, викладатиме на тарілку, а по завершенні - із апетитом куштуватиме готову страву.

Читайте на ніч. Якщо ви не читали дитині перед сном казки, тепер маєте нагоду запровадити цю традицію. Придбайте, візьміть у бібліотеці або завантажте в інтернеті дитячі книжки з ілюстраціями й щовечора читайте дитині. При цьому давайте їй змогу самостійно обирати казки, які вона хоче послухати.

Проводьте сімейні кіносеанси. Раз або двічі на тиждень влаштовуйте кіновечори. Вибирайте ті фільми та/або мільтфільми, які будуть цікаві всім членам родини. Приготуйте улюблені смаколики - цукерки, печиво, попкорн, фрукти, й насолоджуйтесь переглядом.

Займайтеся творчістю. Запропонуйте дитині виготовити якийсь творчий виріб із природних чи залишкових матеріалів. У пригоді стане все, що є вдома, приміром макарони, крупи, обрізки тканини, ґудзики тощо. Якщо дитині більше подобається малювати, запропонуйте їй якусь цікаву техніку й творіть разом.

Експериментуйте. Проведіть із дитиною нескладні досліди з водою чи папером або посадіть і виростіть рослину. Оберіть таку, яка не потребує спеціального догляду. Дитина з радістю піклуватиметься про неї та спостерігатиме, як вона росте.

Рухайтеся. Якщо дитині треба вивільнити зайву енергію, проводьте рухливі ігри. Існує безліч рухливих ігор, які можна організувати в приміщенні. Оберіть ті, які вам до вподоби, й грайте залюбки!

Зважайте на бажання дитини. Не забувайте грати в ті ігри, які пропонує дитина. Прислухайтеся до її бажань та організовуйте дозвілля так, щоб цікаво й весело було всім.

Немає коментарів:

Дописати коментар