Проєкт "Завжди поруч" для педагогів

Батьківськам

Педагогам

цікавинки психології

Сторінки

понеділок, 29 липня 2024 р.

Онлайн-квест "Безпечне працевлаштування"

 Соціально-економічні та психосоціальні виклики, спричинені війною, роблять нас більш уразливими до торгівлі людьми та експлуатації. Тому Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні запустило онлайн-квест, щоб підвищити обізнаність українців про правила безпечної подорожі та працевлаштування.

Посилання на квест: https://quest.stoptrafficking.org/ 

Віртуальна тридцятихвилинна пригода дозволяє користувачам перевірити, що може статися, якщо вони підпишуть контракт, не прочитавши його, погодяться перевезти посилку від незнайомця за кордон, віддадуть свій паспорт роботодавцю, приймуть або відхилять низку інших ризикованих пропозицій під час подорожі. Квест – це гра з декількома сценаріями, що відображають ключові гендерні, вікові та професійні аспекти. Після завершення гри користувачі отримують аналіз прийнятих рішень, а також поради щодо безпечного працевлаштування й подорожей. Для отримання додаткової інформації можна буде скористатися посиланнями на веб-сайт Національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527, яку підтримує МОМ, та на веб-сайт www.worksafe.org.ua.



👥Торгівля людьми, що потрібно знати кожному?🧐

👥Протидія торгівлі людьми

Задля підвищення обізнаності населення щодо існуючого механізму надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, забезпечення належного доступу до гарантованих державою соціальних послуг пропонуємо  переглянути інформаційні матеріали відповідної тематики.

👥Торгівля людьми: карта допомоги для постраждалих

👥Торгівля людьми: карта допомоги для постраждалих


📌Національною соціальною сервісною службою України розроблено пам’ятку для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, а також для посадових осіб, відповідальних за встановлення статусу такої особи.

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

 

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ОНН з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим та протидіяти торгівлі людьми.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає своєї актуальності і у XXI столітті для жодної країни світу.

Наразі для українців, в умовах воєнного стану, ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами став ще більшим. Багато громадян переїхали із зони бойових дій в інші регіони або закордон та шукають нову роботу.

Якщо раніше поняття «торгівля людьми» включало в себе здебільшого сексуальне рабство, то сьогодні воно увібрало широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів.

Держава вживає різноманітні заходи з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею. Та попри все, ця проблема не може бути розв’язана на рівні однієї країни: нові виклики та загрози вимагають консолідації зусиль як міжнародної спільноти, так і кожного з нас.


Нагадайте своїм друзям та рідним прості правила безпечного працевлаштування.

Для отримання додаткової інформації про проблему торгівлі людьми, а також контактів організацій, які працюють у напрямі протидії торгівлі людьми, відвідайте сайт: https://stoptrafficking.org

Детальніше про правила безпечного працевлаштування закордоном ви можете дізнатися на сайті https://www.527.org.ua

#Візитка #Онлайн консультації практичного психолога

 

#Візитка #Онлайн консультації практичного психолога

Шановні учні, батьки, вчителі нашої школи! Через війну більшість із нас потребує психологічної підтримки. Інколи через тривогу, зайнятість важко знайти час для себе і тим паче звернутись до психолога віч-на-віч.

 🌟Запрошую на індивідуальні та групові консультації з психологом онлайн🌟

✨ Вислухати та зрозуміти ваші почуття та почуття вашої дитини.
✨ Допомогти подолати емоційні труднощі.
✨ Розробити індивідуальний план підтримки та зцілення.

Адреса: м.Шостка, школа #8, кабінет#1

👉 Записати на консультацію можна по телефону або через месенджер сторінка фейсбук


☝️Якщо маєте запитання телефонуйте за номером:
0989137513 (вайбер)


✅ КОНСУЛЬТУВАННЯ
* Індивідуальні консультації
* Групові консультації 
* Професійні консультації (вибір професії) 

✅ПСИХОДІАГНОСТИКА
* Готовність до навчання у школі
*Адаптація до школи.
* Дослідження емоційно-вольової сфери та загального розвитку дитини (страхи, агресивність, гіперактивність  та ін)
* Рівень розвитку інтелекту
* Діагностика рівня уваги, пам’яті, мислення, сприймання
* Профдіагностика (вибір професії)

✅КОРЕКЦІЯ ТА РОЗВИТОК 
* Страхи, тривожність, наслідки стресу
* Агресивність, гіперактивність, конфліктність
* Порушення адаптації дитини до школи
* Корекція пізнавальних процесів, розвиток пам'яті, концентрацію уваги, логічного мислення.
* Розвиток мовлення дитини
* Некомунікабельність, замкненість
* Невпевненість у собі, СОРОМ’ЯЗЛИВІСТЬ
* Порушення поведінки, відсутність дисципліни
* Проблеми з навчанням, неуважність
* Плаксивість, перепади настрою
* Пасивність, відсутність лідерських якостей
* Та інші проблеми у поведінці дітей та у емоційній сфері дитини.

пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Брайан Трейсі "Зроби це зараз", або просто "з’їж цю жабу"#самовдосконалення

Брайан Трейсі "Зроби це зараз", або просто "з’їж цю жабу"
#самовдосконалення

Багато хто з нас мріє стати ефективним, успішним, незалежним. Експертом у власній справі, людиною, котра надихає та стає прикладом для інших.

Однак, щодня, щогодини ми стикаємось із відомою проблемою, що має зловісну назву – прокрастинація. І аби цілком і повністю не бути поглинутим її страшними тенетами, Брайан Трейсі у своїй книзі «Зроби це зараз» надає безліч практичних порад та практик, що допоможуть правильно спланувати свій час та організувати роботу, визначити пріоритети, та взяти за правило доводити все розпочате до кінця. Вашій увазі пропонується 7 кроків, що приведуть вас до успіху.

Крок 1. Точно визначте, чого прагнете. 

Одним із кращих способів змарнувати час є дуже добре робити те, чого взагалі робити не треба. Тому необхідно чітко визначити головні цілі, і не відволікатись на менш важливі. Стівен Кові говорить дуже розумну річ: «Починаючи дертись угору драбиною успіху, переконайтесь, що вона впирається на стіну потрібної Вам будівлі». Тому будьте свідомі свого вибору, і щастя вам невдовзі усміхнеться.

Крок 2. Напишіть.

Думайте на папері. Коли ви записуєте свою мету, ви таким чином надаєте їй фізичного змісту. Ви фактично бачите свою мету, усвідомлюєте її, а значить невдовзі втілите її у життя.

Крок 3. Встановіть крайній термін досягнення мети.

Цілі та рішення, котрі не мають визначеного терміну, не здаються нагальними та й взагалі необхідними. Без чітко окресленого плану та прийняття власних зобов’язань щодо виконання тієї чи іншої цілі ви не зрушите з місця, а в гіршому випадку – просто зануритесь у глибочінь прокрастинації.

Крок 4. Складіть перелік усього того, що необхідно зробити для досягнення мети.

Доповнюйте, видозмінюйте цей список, змінюйте пріоритети. Головне – тримайте цей список завжди з собою, адже це основний рушій змін.

Крок 5. Перетворіть перелік на план.

Виокремивши всі основні завдання та кроки, подумайте, що варто зробити насамперед, а що можна зробити трохи згодом. Повірте, ви будете надзвичайно вражені тим, наскільки швидко підуть ваші справи вгору. Здавалося би, що незвичного, однак ця практика є дуже дієвою.

Крок 6. Беріться до виконання свого плану НЕГАЙНО. 

Виконуйте свій план, нехай ви рухатиметесь напрочуд маленькими і повільними кроками, повірте, озирнувшись через місяць, ви щиро дивуватиметесь, яким же чином ви змогли досягти вершин так швидко.

Крок 7. Візьміть за правило виконувати щодня щось для досягнення своєї мети. 

Включіть це у свій щоденний розклад. Можливо це буде прочитання певної кількості сторінок професійної літератури, чи вдосконалення своїх художніх навичок. Головне – працюйте над собою, і результат неодмінно вас приємно здивує.

Брайан Трейсі стверджує: «Використання мозку неминуче веде до його розвитку». Тому хутчіш, вимальовуємо свої цілі, й вперед, до перемоги!

Матеріали від Світлани Ройз

Світлана Ройз

1.      Ресурсна скриня – матеріали для дітей різного віку для того, щоб навчити  розрізняти емоції, усвідомлювати та скеровувати.  https://resursna-skrynia.nus.org.ua/resursna-skrinya/

-        Книжечка – розмальовка з копінг стратегіями https://resursna-skrynia.nus.org.ua/wp-content/uploads/2021/08/10_coloring_book.pdf

-        Шаблон для спостережень та рефлексій з тілесної усвідомленості https://resursna-skrynia.nus.org.ua/wp-content/uploads/2021/08/06_human.pdf

-        «Пастка для злості» - шаблон саморобки – розмальовки для секровування агресії https://resursna-skrynia.nus.org.ua/wp-content/uploads/2021/08/11_catch.pdf

-        Плакат «Я можу» - для пояснення дитині що таке «вікно толерантності» і пропозицією стратегій, як в нього повертатись https://resursna-skrynia.nus.org.ua/wp-content/uploads/2021/08/12_poster.pdf

-        «Оголошення» - пропозиція дій, які допомогають при сумі та злості https://resursna-skrynia.nus.org.ua/wp-content/uploads/2021/08/04_notice.pdf

2.      Твоя сила – стабілізаційний практикум для дітей 8-14 років. З 22 практиками ресурсності, усвідомлення емоцій, самопідтримки. (саме його часто використовують в роботі із супроводом дітей в проживанні горювання). Можна використовувати як в індивідуальній, так і в груповій роботі. https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2022/05/Your_Power_praktikum_web.pdf

3.      Дихальні картки – Дихальні практики, адаптовані для використання з дітьми. Можна використовувати і в індивідуальній, і в груповій роботі https://www.facebook.com/171923206205552/posts/5708204639244020/

4.      Картки Сили – «картки стійкості».  Можна використовувати і в роботі з групами чи в індивідуальній терапії онлай та офлайн. Картки сили - практикум для дітей (картки з зображенням тварин, природних явищ, різних об'єктів із пропозицією тілесних вправ, метафор сили, ігр) https://www.facebook.com/171923206205552/posts/5508937402504079/

5.      Обійманці - практикум близькості (для відновлення контакту, відчуття безпеки, повернення до тілесності, корегування дистанції при контакті). До ігрових карток з пропозиціями різних «обійманців» пропонується розмальовки- поробки, з яких можна зробити листівки з обіймами. Завантажити 12 карток і розгорток можна тут: https://bit.ly/3VbNZqR  Стикерпаки з обійманцями для месенжерів  Viber: https://bit.ly/3jgJFJu Телеграм: https://bit.ly/3BPvhhR

6.      Карткова гра для дітей та дорослих. "Скажи мені. Сила запитань". Гра для  груп, родин, індивідуальної та групової терапії, можна використовувати онлайн та офлайн. Гра для відновлення та встановлення близькості, стабілізації, для скеровування до рефлексій. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=6351897178177167&id=100000708430176

7.      Стійкість для Стійких – 20 анімацій з тілесними стабілізаційними практиками (по 20сек) https://drive.google.com/drive/folders/1bhR1r4Td4W5IkJmSmbWY3H_i9THSfOoF

8.      Ресурсний календар – 52 ілюстровані практики уважності (прості двохвилинні практики) https://nus.org.ua/kalendar-poradnyk/

9.      Тілесні ігри та практики https://www.unicef.org/ukraine/media/17266/file?fbclid=IwAR2_Xz87o3xWFSQckoHpOxgZl6pWTqUENuPrnNF1F9mTaZIUiRwAFoQTWuE

неділя, 21 липня 2024 р.

📌УСВІДОМЛЕННЯ ЕМОЦІЙ І ПОЧУТТІВ

📌УСВІДОМЛЕННЯ ЕМОЦІЙ І ПОЧУТТІВ

Емоції дітей – безпосередні та спонтанні. У дитини забрали іграшку – вона голосно плаче, віддали – знову сміється, наче нічого не трапилось. Діти, особливо маленькі, не ховають та не стримують своїх переживань. Тому вся їхня активність забарвлена емоційними проявами.
Емоції варто навчитися конструктивно проявляти, жити з ними в злагоді. І тоді емоції та почуття допоможуть нам творчо пристосуватися до світу, пізнати себе та інших, навчитися долати труднощі і, зрештою, бути самим собою.